Als je hebt besloten een hond te nemen, dan heb je vast ook al aan van alles gedacht. We hebben het dan niet alleen over hondenbrokken, een riem en over hoe vaak je hem kan uitlaten. Jouw hond verdient ook een eigen plek in huis. Dat kan in de woonkamer zijn, in de keuken of bijvoorbeeld in de serre. Veel mensen kiezen voor de traditionele mand, maar ook het hondenkussen is erg populair. Op een hondenkussen ligt jouw hond lekker zacht en slaapt hij heerlijk. Doordat een kussen opvouwbaar is, neem je het ook nog eens makkelijk mee. Dus ook op bezoek bij vrienden en op vakantie: hondlief slaapt gewoon op zijn eigen vertrouwde kussen. Waar moet je op letten als je op zoek gaat naar een hondenkussen

Grootte

Uiteraard kijk je naar de grootte van het kussen. Je houdt daarbij rekening met het formaat van jouw hond en eventueel ook met de plek waar je het kussen wil neerleggen. Je wil immers dat jouw hond lekker de ruimte heeft, maar je wil niet dat iemand over zijn kussen struikelt. Houd er bij het kiezen van een kussen wel rekening mee dat honden graag helemaal gestrekt willen liggen. Het is dus het fijnste als ook zijn poten op het kussen rusten en niet op de grond. 

Materiaal

In principe gaat een hondenkussen lang mee, zeker als je voor een goede kwaliteit kiest. Maar je wil jouw hondenkussen groot of klein vast ook regelmatig wassen. Let er daarom op of het hondenkussen een afneembare hoes heeft. Dan hoeft namelijk alleen de hoes in de wasmachine. En in de tussentijd trek je een vervangende hoes over het hondenkussen. Jouw hond gaat immers niet wachten tot de hoes van zijn kussen eindelijk eens droog is. 

Stijl en kleuren

Je hoeft bij het kiezen van een hondenkussen groot of klein niet per se rekening te houden met je interieur. Maar dat mag wel natuurlijk. Kies vooral ook kleuren die je over een tijdje ook nog mooi vindt. De hond maakt het waarschijnlijk minder uit. Als hij maar lekker ongestoord kan slapen. Het dessin interesseert hem helemaal niets. 

De prijs

Je bepaalt natuurlijk helemaal zelf wat jouw budget is voor een hondenkussen. Bedenk wel dat goedkoop vaak duurkoop blijkt te zijn. Want een hondenkussen wordt heel intensief gebruikt en draagt het gewicht van jouw hond. En het zou zonde zijn als je na een of twee jaar al een nieuw hondenkussen zou moeten kopen. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen