Voor velen van ons zijn onze huisdieren als familie – maar er zijn sommige beestjes die we niet in ons huis willen hebben. Van insecten tot vlooien en teken, deze vervelende plagen kunnen een echte plaag zijn en zelfs een gezondheidsrisico vormen. Dus hoe kom je van ze af?

Lees verder voor tips over hoe je insecten, vlooien en teken snel en effectief uit je huis kunt verwijderen.

Insecten

Een van de meest voorkomende ongewenste gasten in elk huis zijn insecten. Of het nu mieren, vliegen of kakkerlakken zijn, niemand wil dat deze kleine beestjes in zijn huis rondscharrelen. Om van insecten af te komen is de eerste stap om precies vast te stellen welke soort je in je huis hebt. Weet je eenmaal met welk soort ongedierte je te maken hebt, gebruik dan een insecticide of bestrijdingsmiddel dat specifiek op die soort gericht is (zorg ervoor dat je alle veiligheidsinstructies volgt bij het gebruik van bestrijdingsmiddelen).

Je kunt ook kleine schaaltjes met water vullen en er een paar druppels afwasmiddel aan toevoegen – de zeep zal de oppervlaktespanning breken en het ongedierte verdrinken als ze er van proberen te drinken. Blijf regelmatig controleren op nieuwe indringers!

Vlooien

Vlooien zijn een ander veel voorkomend huishoudelijk ongedierte dat snel aangepakt moet worden. Begin met het schoonmaken van je tapijten met een stofzuiger – dit zal helpen om eventueel aanwezige eitjes of larven te verwijderen. Was vervolgens alle beddengoed en stoffen in heet water; dit zal zowel de volwassen vlooien als de larven doden. Gebruik ten slotte een insecticide of een natuurlijke oplossing zoals diatomeeënaarde (die veilig is voor huisdieren) of cederhoutsnippers om toekomstige plagen te voorkomen. Zorg ervoor dat je na de behandeling van je tapijten weer stofzuigt!

Teken

Teken zijn bijzonder gevaarlijk omdat ze ziekten als de ziekte van Lyme of Rocky Mountain spotted fever kunnen verspreiden als ze niet worden bestreden. Als je een teek op jezelf of een huisdier vindt, moet je die onmiddellijk verwijderen met een pincet dat je het dichtst bij het huidoppervlak plaatst – probeer GEEN olie of vaseline te gebruiken, want dat kan de situatie verergeren! Breng na het verwijderen antiseptische crème of zalf aan en let de komende dagen op tekenen van infectie. Om te voorkomen dat teken überhaupt je huis binnenkomen, houd je het gras rond je huis kort gemaaid, zodat ze minder plekken hebben om zich te verstoppen!

Professionele ongediertebestrijding

Als je te maken hebt met een plaag die te groot lijkt om zelf aan te pakken, kun je misschien beter overwegen om een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf in te huren. Zij kunnen je voorzien van de nieuwste technologie en producten die tegenwoordig op de markt zijn en je helpen om voor eens en altijd van die vervelende beestjes af te komen! Een professional weet precies welk soort producten het meest geschikt zijn voor jouw specifieke situatie, zodat je snel en veilig van het probleem af kunt komen.

Conclusie

Hoeveel we ook van onze harige vrienden houden, soms vinden andere beestjes ongevraagd hun weg naar ons huis – en ze moeten weg! Gelukkig zijn er genoeg manieren om van insecten, vlooien en teken af te komen zonder een verdelger te bellen; zorg er wel voor dat je eerst je onderzoek doet voordat je thuis een behandeling probeert. Met wat geduld en toewijding (plus wat strategisch geplaatste bakjes met zeepsop!) kun je deze ongenode gasten gemakkelijk en voorgoed uit je huis verwijderen!

Veel succes!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen